Nog dit jaar 'Route van Leidse Ontdekkingen'

In de loop van dit jaar worden er in Leiden vier ’tafels’ geplaatst met informatie over ontdekkingen die in Leiden zijn gedaan. Ze vormen het begin van wat een ‘Route van Leidse Ontdekkingen’ moet worden die het biosciencepark moet verbinden met het centrum. Ook moet de route helpen om Leiden beter op de kaart te zetten als stad waar veel belangrijke ontdekkingen en doorbraken hebben plaatsgevonden. Bedenker van de route is professor Ton van Raan die eerder ook al de slogan ‘Leiden, Stad van Ontdekkingen’ bedacht. De gemeente omarmde het plan en gaf de Museumgroep Leiden opdracht om het idee verder uit te werken. Inmiddels is het ontwerp klaar en kan met de aanleg begonnen worden.

Audiofragment: Professor Ton van Raan bedacht de Route van Leidse Ontdekkingen. De gemeente nam het idee over en dit jaar wordt er een begin gemaakt aan de route.

Voor de eerste vier tafels is de financiering rond. Van Raan hoopt dat ze als aansprekend voorbeeld zullen dienen richting sponsoren, zodat zo snel mogelijk de hele route van circa 25 tafels gerealiseerd kan worden. Die route begint bij Naturalis en loopt via het biosciencepark en Leiden Centraal naar het centrum van Leiden. Als voorbeelden noemt Van Raan tafels over Thorbecke die aan de Garenmarkt aan de grondwet schreef en bijvoorbeeld Albert Einstein die in Leiden werkte.

Excuses voor de storing in de audioopname.

Leiden routevanontdekkingen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×