EnergiQ vraagt faillissement aan

Het van oorsprong oer-Leidse installatiebedrijf EnergiQ vraagt faillissement aan. Dat kregen de ruim 80 personeelsleden zojuist te horen. Enkele personeelsleden die niet bij naam genoemd willen worden zeggen dat er de afgelopen periode doelbewust op een faillissement is aangestuurd: “De tent is vakkundig leeggeroofd”. EnergiQ maakt een gedeeltelijke doorstart. Eneco neemt de klanten en een deel van het personeel over. Om hoeveel mensen het precies gaat is nog onduidelijk.

Volgens ingewijden is er de afgelopen weken gezocht naar een overname-kandidaat. Energiemaatschappij Eneco maakte een voorstel voor een doorstart, maar dat werd volgens werknemers van EnergiQ toen door de Parallel Groep afgewezen. Personeelsleden voelen zich inmiddels in de steek gelaten en tonen zich verbitterd over de hele gang van zaken. Ook opdrachtgevers die voor een deel vooruit betaald hebben zijn boos. Een van hen – Lekkage Controle Rijnmond – heeft zelfs een waarschuwing online gezet.

Energiq ontstond in 2002 toen de bedrijven Elfa Leiden Elektrotechniek & Loodgieterswerk en J.J. de Jong Klimaat-techniek hun krachten bundelden. In 2011 werd het overgenomen door de Parallel Groep. EnergiQ-directeur Eric Fasseur kwam daarbij in de directie, maar werd eerder dit jaar naar huis gestuurd. Zijn mede-directeur van destijds, Arjen Vels, verliet het bedrijf al eerder.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×