Gemeenteraad verwerpt bouwplan Vlietweg

De gemeenteraad stemt niet in met het plan om een vrijstaande woning te bouwen aan de Vlietweg. Tussen de bestaande woningen op nummer 74 en 76 staat nu een schuur. De eigenaar wilde die afbreken om er een huis te bouwen. Die plannen zijn nu vooralsnog van de baan. Een meerderheid in de gemeenteraad hecht zwaar aan de natuurwaarde van de Oostvlietpolder en wil niet dat het landschap verder wordt aangetast. Voor de bouw van de woning zou ook een zogenaamd ‘geriefbosje’ sneuvelen.

Audiofragment: Chris de Waard sprak Dick de Vos na afloop van de vergadering over het afgewezen ‘postzegelbestemmingsplan’ zoals dat in ambtenarentaal heet.

Namens een aantal partijen las fractievoorzitter Dick de Vos van de Partij voor de Dieren een verklaring voor in de raadsvergadering van afgelopen donderdag.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×