VVD raadslid Bob Keeven bij station Sassenheim (Foto: PR.)

Oneigenlijk gebruik parkeerterrein station Sassenheim

Het parkeerterrein van station Sassenheim staat geregeld vol. Bij de aanleg van het station is afgesproken dat het parkeerterrein bedoeld is voor forensen. Na de opening van het station in december 2011 ging dat aanvankelijk goed, maar nu blijkt dat het terrein ook regelmatig gebruikt wordt door vakantiegangers als goedkoop alternatief voor het dure parkeren op Schiphol.

´En daar is het parkeerterrein niet voor´, aldus VVD raadslid Bob Keeven. ‘Er moet voldoende parkeergelegenheid zijn voor iedereen die met de trein vanaf Sassenheim naar het werk of een dagje uit gaat. Dat is er nu niet altijd meer. Voor forensen uit Sassenheim en de regio vinden wij de situatie niet acceptabel´, aldus Bob Keeven.

De VVD heeft daarom een discussienota ingediend bij de gemeenteraad. De VVD heeft daarin een aantal technische vragen gesteld. Ook zijn er mogelijke oplossingen in opgenomen. ‘Je zou kunnen denken aan vergunningen voor een bepaalde verblijfsduur of kraskaarten. Voor de VVD is van belang dat we op tijd de juiste maatregelen treffen, dus voor de zomerperiode begint’, aldus Bob Keeven. Daarom zal de VVD dit onderwerp in de vergadering van de commissie Ruimte van 9 april aan de orde stellen. Daarbij wordt ook het tekort aan fietsstallingen ingebracht. Door gebrek aan rekken worden nu fietsen ontvreemd, vooral aan de Sassenheimse kant: ‘Wij vinden dat de gemeente hierover weer om de tafel moet met de NS’.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×