Provinciale brandweerwedstrijden in Oegstgeest

Aanstaande zaterdag organiseert Brandweer Hollands Midden kazerne Oegstgeest de provinciale brandweerwedstrijden. In totaal nemen hier 22 vrijwillige brandweerploegen aan deel. Tijdens de brandweerwedstrijden worden vaardigheidstoetsen afgenomen in diverse moeilijkheidsklassen. De wedstrijden hebben een realistisch scenario, dat de brandweervrijwilligers ook in de dagelijkse praktijk tegen kunnen komen. Er wordt gestreden in twee verschillende klassen. Bij de klasse 112 kan elke vorm van hulpverlening voorkomen. Bij de klasse TAS HD (Tankautospuit Hoge druk) moet in ieder geval een brand geblust worden. De brandweerwedstrijden zijn niet alleen indrukwekkend om naar te kijken, ze zijn ook nuttig. Er wordt geoefend, maar vanwege het wedstrijdelement en het vele publiek dat daarbij aanwezig is worden alle deelnemers extra gestimuleerd om zeer hoge kwaliteit te leveren. De resultaten van de wedstrijden worden vervolgens weer gebruikt om de hulpverlening aan de inwoners van Brandweer Hollands Midden nog verder te verbeteren. De toeschouwers kunnen met eigen ogen zien met welke calamiteiten de brandweer geconfronteerd kan worden en hoe ze daarop oefenen. Een wedstrijdploeg heeft 45 minuten de tijd om het scenario tot een goed einde te brengen. De prijsuitreiking zal omstreeks 18.15 uur plaatsvinden in de Mozaiekzaal van de Leo Kannerschool. De winnaars doen later dit jaar mee aan de landelijke finales. Meer informatie staat op www.brandweer.nl/hollandsmidden.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×