Vijf Roemenen aangehouden op verdenking van diefstal

De politie heeft dinsdag 19 maart vier mannen en een vrouw uit Roemenië aangehouden op verdenking van het samen plegen van winkeldiefstallen bij vijf verschillende winkels in de Leidse binnenstad.

Beveiligingsmedewerkers belden rond 13:00 uur de politie, omdat zij een groep winkeldieven volgden. De groep zou gebruik maken van een auto, die op de Lange Mare stond. Bij die auto troffen agenten twee mannen en een vrouw aan. De vrouw had een geprepareerde tas bij zich. De drie zijn aangehouden. In de auto vond de politie onder meer een tas met kleding met beveiligingslabels en cosmetica, die vermoedelijk van diefstal afkomstig is.

Ondertussen hadden beveiligingsmedewerkers van een kledingwinkel in de Haarlemmerstraat twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal, ook bij hen werd een geprepareerde tas aangetroffen. Vijf winkels hebben aangifte van diefstal gedaan. De politie onderzoekt of de aangetroffen goederen uit deze winkels afkomstig zijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×