Aantal woninginbraken Merenwijk neemt toe

Volgens Sjaak Caspers, wijkagent van de Merenwijk, neemt het aantal woninginbraken in zijn wijk de laatste maanden toe. De afgelopen maand waren er vijf inbraken, waarvan drie succesvol. Volgens ooggetuigen werd tenminste één van die inbraken uitgevoerd door drie mannen waarvan één als verkenner fungeerde. Hij liep door de wijk en was zelfs zo brutaal om in een tuin te kijken. De inbrekers kwamen binnen via een zijraam, volgens Caspers een vaak succesvolle ingang van woningen in de Leidse wijk. ‘Vaak zijn het oude ramen die eenvoudig te forceren zijn met een koevoet. Mensen kunnen het binnendringen van hun woning bemoeilijken door hun hang en sluitwerk goed na te kijken. Nieuw, deugdelijk materiaal is aan te bevelen.’

De politie is druk bezig met het terugdringen van het aantal inbraken. Zo worden er al extra surveillanten ingezet en reageert de politie extra alert op meldingen die via 112 binnen komen. Caspers raadt mensen die verdachte personen, in het bijzonder met gereedschap, zien struinen in hun wijk dan ook aan direct de politie te bellen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×