Eind 2010 presenteerde SLS Wonen de eerste maquettes voor de nieuwbouw tijdens een informatiebijeenkomst voor omwonenden (Archieffoto: Chris de Waard).

Groen licht voor bouw honderden studentenkamers

SLS/DUWO kan de plannen voor 217 studentenkamers aan de Langebrug gaan uitvoeren. De gemeenteraad stemt in met de plannen, ondanks maar liefst 86 verschillende bezwaren van omwonenden. Alleen Leefbaar Leiden en de Partij voor de Dieren zijn tegen. Omwonenen vinden de plannen veel te omvangrijk. Niet alleen qua gebouwen, maar ze zitten ook niet te wachten op de overlast die volgens hen zeker veroorzaakt gaat worden door 300 extra studenten in de Pieterswijk. “Ze lopen nu al kotsend en brallend om 4.00 uur ’s nachts over straat”, aldus een van de insprekers.

Audiofragment: Vestigingsmanager Michiel Ensink van SLS/DUWO over de nieuwbouw van studentenkamers aan de Langebrug.

Omwonenden vinden vooral de nieuwbouw op de hoek met de Ketelboetersteeg te massaal. Dat gebouw wordt vijf verdiepingen en voldoet niet aan het bestemmingsplan. Volgens omwonenden scheelt dat meters, volgens de politiek 30 centimeter. Dat verschil zit hem in het geldende bestemmingsplan dat een goothoogte toestaat van 11 meter. Daar bovenop mag nog een kap van 3,5 meter komen. Dat is nu niet zo, maar in de nieuwbouwplannen dus wel.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×