Rian Evers zingt live in de uitzending van Cultuur071 (foto: Gerry van Bakel)

Rian Evers zorgt voor kippenvel in Cultuur071

Een singer-songwritermoment in Cultuur071, zaterdag 23 maart was Rian Evers studiogast en ze bracht haar gitaar mee. Naast een voorkeur voor Ella Fitzgerald, Joni Mitchel en de Arabische zangeres Oum Kalsoum, bracht Rian Evers ook live een van haar eigen Slaaghwijkliedjes ten gehore. De afgelopen maanden was Rian Evers drie dagen per week te vinden in een omgebouwde bouwkeet verhalen los te peuteren uit de Leidse Slaaghwijk. Een project van PS|Theater dat een nieuwe ontmoetingsplek wilde creëren in Leiden-Noord. Donderdag zijn vier liedjes te horen gebaseerd op die verhalen bij een kom soep. Locatie: het Valkenpad in het hart van de Slaaghwijk. Vanaf 18.00 uur is iedereen welkom. Haar muziek bezorgde alle aanwezigen in de studio kippenvel en er was zelfs sprake van liefde op het eerste gehoor.

Audiofragment: Cultuur071 met veel prachtige live-muziek van Rian Evers, de kunstprijs van advocaat Manon Renken en het laatste deel in de serie over Haagweg4

Advocaat familierecht Manon Renken is gespecialiseerd in echtscheiding. Om de heropening van haar kantoor de Familie kamer luister bij te zetten koos zij voor een tentoonstelling met zes Leidse kunstenaars die allen een atelier hebben op de Haagweg4 en bedacht en passant een nieuwe jaarlijkse kunstprijs de Familiekamerkunstprijs ter waarde van €1500. Johan Scherft is de eerste winnaar van deze prijs met tekeningen van onder andere een aap. De kunsttentoonstelling is elke zondag van 12.00 tot 16.00 uur te bekijken, adres: Familiekamer, Steenschuur 14 te Leiden.
Even na 11.00 uur kwam Marloes Bruijn van Fates even aangewaaid om te vertellen over het Verrassend Winkelweekend waar zij met haar winkel met heel veel stijl Fates (Nieuwstraat 9) graag aan meedoet.

 

In het laatste deel van de reportageserie over Haagweg4 kwam Arie Feij, directeur van beheerder SWO (Stichting Werk en en Onderneming) aan het woord. Hij maakte bekend dat Wilma van Asperen en Wolf Weber van kookstudio en cateringbedrijf Catootje in Haagweg4 een nieuwe horecagelegenheid gaan exploiteren onder de naam: De kunst van het verleiden. Wilma en Wolf verwachten in 2014 hun deuren daar te openen.
Diana van den Driessche was naar de Nacht van het Boek geweest in Museum Boerhaave. De Nacht is voorbij, maar de tentoonstellingen Letter en geest is nog tot 19 mei te bezoeken en beslist een aanrader. Komende week is woensdag en donderdag een bijzonder dansvoorstelling te zien. Kijk voor meer uittips op www.leiden.nl en www.stadspodialeiden.nl. Peter Visser (www.muziekgezien.blogspot.com) zette Q-bus in de schijnwerpers, komende week de place to be voor goede muziek in allerlei stijlen. In zijn filmrecensie besprak Govert de Kok de Franse film Thérèse Desqueyroux die in het Kijkhuis draait, elke avond om 19.00 uur. Reserveren is niet mogelijk, gewoon op tijd komen. Meer informatie over deze en ander films op www.bioscopenleiden.nl. Stem volgende week zaterdag weer tussen 10.00 en 12.00 uur af op 93.7 FM of 102.4 op de kabel of de live stream via www.sleutelstad.nl.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×