De Universiteit Leiden en de Hortus Botanicus willen ook dit stukje singelrand toegankelijk maken. De bebouwing moet plaats maken voor een brug. (Foto: Chris de Waard).

5e Binnenvestgracht verbonden met singel

De 5e Binnenvestgracht krijgt weer een open verbinding met de Witte Singel. De universiteit wil het gebouwtje en de overkluizing slopen en er een brug aanleggen. Die gaat dan deel uitmaken van de wandelroute door het aan te leggen Singelpark. De Hortus Botanicus is in gesprek met de gemeente om te kijken of er een soort Singelparkpas kan komen. Toeristen betalen dan een bedrag om in de toekomst de hele singelparkroute te kunnen wandelen, inclusief toegang tot de Hortus.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×