D66 Oegstgeest breekt met PrO

D66 Oegstgeest doet in maart volgend jaar zelfstandig mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat hebben de leden van de partij met een kleine meerderheid van zeven stemmen besloten na een ingelaste ledenvergadering op 11 maart. Daar lag de keuze voor zelfstandige deelname voor en de bijna 100 leden konden tot en met afgelopen donderdag per post hun stem uitbrengen. Daardoor komt er een einde aan de samenwerking met Progressief Oegstgeest. Die combinatiepartij bestaat nu nog uit de PvdA, D66 en GroenLinks en is met vijf zetels in de gemeenteraad van Oegstgeest vertegenwoordigd. D66 blijft tot aan de verkiezingen wel deel uitmaken van PrO. Eerder besloot ook D66 Noordwijk al om volgend jaar zelfstandig aan de gemeenteraadsverkiezingen mee te doen.

Progressief Oegstgeest gaat verder met de PvdA en GroenLinks. Die twee partijen zijn zeer teleurgesteld over het besluit van D66 en noemen het in een gezamenlijke verklaring onverantwoord: “D66 stelt het partijbelang boven dat van de gemeentepolitiek, terwijl Oegstgeest juist nu gebaat is bij een krachtig stabiel gemeentebestuur.”

Aanstaande woensdag buigen de leden, fracties en besturen van de twee overgebleven PrO-partijen zich over de nieuwe situatie. Het vertrek van D66 heeft onder andere concequenties voor het samenstellen van de kandidatenlijst, waarmee PrO later dit jaar de verkiezingscampagne ingaat.

Progressief Oegstgeest werd 20 jaar geleden opgericht door de PvdA en GroenLinks in Oegstgeest. In 2001 sloot ook D66 zich aan.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×