Lezing over Johannes Swammerdam bij Museum Boerhaave

Op woensdag 10 april geeft Swammerdam-biograaf Eric Jorink bij Museum Boerhaave een lezing over Johannes Swammerdam. Johannes Swammerdam, die leefde van 1637 tot 1680, is vooral bekend als anatoom en als pionier van het microscopisch onderzoek. Minder bekend is dat hij bevriend was met voor­aanstaande kunstenaars, dat hij zelf een zeer getalenteerd tekenaar was en dat hij een groot belang toekende aan afbeeldin­gen in zijn wetenschappelijk onderzoek. In Leiden wordt een groot aantal originele tekeningen van hem bewaard. Waar andere natuuronderzoekers – zoals Antonie van Leeuwenhoek – een beroep moesten doen op (vaak anonieme) kunstenaars, daar ondertekende Swam­merdam zijn tekeningen met een trots `delineavit auctor’ – de schrijver heeft dit zelf getekend. De lezing duurt van 16.30 tot 17.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer informatie staat op www.museumboerhaave.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×