Planten van 1001 Nacht in de Hortus

Deze zomer verandert de Hortus botanicus in een sprookje uit 1001 Nacht. Aanleiding is het 400-jarig bestaan van de leerstoel Arabisch bij de Universiteit Leiden. De tentoonstelling vertelt onder meer het verhaal over planten uit de Leidse Dioscorides, een prachtig geïllustreerde Arabische vertaling van een Grieks handschrift over planten en dieren uit de eerste eeuw na Christus. Dit bijzondere boekwerk uit de 11e eeuw, maakt deel uit van de bijzondere collectie van de Universiteitsbibliotheek.

Er komt een wandeling langs Arabische planten, er wordt een Arabische tuin ingericht en er zijn allerlei lezingen en workshops. Heel veel planten die in de Dioscorides staan beschreven, zijn te vinden in de Clusiustuin, zoals bijvoorbeeld Wede, Absintalsem, Lavendel, Honingklaver, Zwarte komijn en Maagdenpalm. Meer informatie over de tentoonstelling staat op www.hortus.leidenuniv.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×