Vijf Leidenaars vast voor plofkraak in Nieuw-Vennep

Gisterochtend vroeg zijn vijf Leidenaars aangehouden voor een plofkraak in Nieuw-Vennep. Rond 05.20 uur kreeg de politie de melding dat er een plofkraak was gepleegd bij een pinautomaat van een bank aan het Handelplein. De klap was zo hevig dat de pinautomaat en muur zwaar beschadigd raakten. Bovendien wisten de daders een nog onbekend geldbedrag buit te maken. Een getuige had gezien dat er na de plofkraak een aantal personen wegreden in een grijze personenauto. Even later zagen agenten op de A4 een auto rijden die aan de beschrijving voldeed. Die wagen reed richting Hoofddorp. Meerdere politiewagens zetten de achtervolging in. Ze volgden de verdachten over de A4 en A5 en zetten de wagen ter hoogte van het Rottepolderplein aan de kant. De vijf mannen, Leidenaars in leeftijd variërend van 20 tot 26 jaar, zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×