CDA mordicus tegen Leids duurzaamheidsfonds

“Raadsleden die instemmen met het collegeplan om 1,3 miljoen euro te steken in een duurzaamheidsfonds voor particuliere huiseigenaren verdienen het niet om herkozen te worden.” CDA-fractievoorzitter Patrick Meijer is hard in zijn oordeel over het fonds dat het college wil instellen. “Veel te veel geld voor veel te weinig mensen”, aldus de CDA-voorman die liever ziet dat het geld naar de woningbouwcorporaties gaat: “Die worden hard getroffen door de verhuurdersheffing van het kabinet en hebben het geld veel harder nodig”.

Audiofragment: CDA-fractievooorzitter Patrick Meijer over het Leidse duurzaamheidsfonds dat het college wil instellen.

Meijer denkt dat er in Leiden zo’n 1200 huishoudens in aanmerking gaan komen voor een bijdrage van 1.000 euro voor bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen: “En dat zijn dus de mensen met een huis aan het Plantsoen of het Rapenburg. Allemaal mensen die het prima zelf kunnen betalen”. Volgens Meijer is er veel meer winst te behalen als corporaties met het geld energiebesparende maatregelen nemen in tochtige huurhuizen.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×