Licht moet uit bij bedrijfsleven Zuid-Holland

“Wil de laatste die weggaat het licht uit doen?” Het is een heel normale vraag, maar het gebeurt in praktijk te vaak niet. Dat vond in elk geval de provinciaalse fractie van de Partij voor de Dieren. De partij vroeg om maatregelen en krijgt nu haar zin. Het provinciebestuur gaat een energiescan doen bij de eigen panden en het bedrijfsleven in Zuid-Holland wordt gestimuleerd om vaker het licht uit te doen als dat niet nodig is.

Audiofragment: Fractievoorzitter Carla van Viegen van de PvdD in Zuid-Holland over energiebesparing in en door de provincie.

Fractievoorzitter Carla van Viegen van de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland is blij met de toezegging van het provinciebestuur, maar hoopt desondankt dat het probleem landelijk wordt aangepakt in de vorm van wetgeving. In Frankrijk wordt eeen dergelijke wet binnenkort van kracht. Als alle kantoren en winkels overbodige verlichting uit zouden doen, wordt er volgens het nationale instituut voor energie-innovatie zo’n 536 miljoen kWh electriciteit bespaard. Dat staat gelijk aan het totale verbruik van 150.000 huishoudens.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×