Café Bubbels per direct gesloten

De politie heeft het Leidse café Bubbels op last van burgemeester Lenferink per direct gesloten. Die sluiting geldt voorlopig voor twee weken. De kroeg op de hoek van de Oude Vest en de Janvossensteeg veroorzaakte dit weekend veel overlast. Toen gisteravond bleek dat er geen leidinggevende aanwezig was, stuurde de politie iedereen naar huis en sloot de tent. Als de kroeg na die twee weken alcohol schenkt, voordat de vergunning in orde is, riskeert men een boete van 10.000 euro per keer. Dat kan oplopen tot een ton.

Bubbels had nog een aanvraag lopen voor een horecavergunning. Normaal gesproken mag tijdens die aanvraagprocedure al alcohol worden geschonken, maar de in de papieren genoemde leidinggevende zit voorlopig vast in verband met zijn betrokkenheid bij de Trailer Trash Travellers. Die voorlopige hechtenis werd afgelopen week met 14 dagen verlengd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×