Hoeveelheden gevonden en verloren voorwerpen niet goed ingeschat

Sinds 1 juli vorig jaar is de gemeente Leiden verantwoordelijk voor het ontvangen, verzamelen en beheren van gevonden en verloren voorwerpen. Daarvoor moest men bij het politiebureau zijn. Na een half jaartje blijken de hoeveelheden van een breed scala aan spullen, wel heel erg groot te zijn en er gaat daarom ook veel werk en tijd, dus kosten inzitten. In totaal werden vanaf de start tot en met 31 december vorig jaar 1271 voorwerpen als ‘verloren’ geregistreerd en 589 als ‘gevonden’. 219 stuks kwamen weer bij de eigenaar terecht. Naast veel portemonnees en sleutels, behoren ook ID-bewijzen, kleding, een kinderwagen, koffers, een rugzak met 40 tubes tandpasta, een fiets met sleutel en een verkeersbord tot de gevonden voorwerpen. Behalve aan de balie kan men zich ook online aanmelden via: www.verlorenofgevonden.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×