200-jarig bestaan begraafplaats Groenesteeg gevierd met nieuw boek

Ter gelegenheid van het 200-jarig jubileum van begraafplaats Groenesteeg verschijnt op 5 april het boek: Leidse Glorie – Rondleiding over de historische begraafplaats Groenesteeg. Het boek is geschreven door de geboren en getogen Leidenaar Lodewijk Kallenberg.

Het boek heeft het karakter van een reisgids. Met dit boek in de hand kan de bezoeker van de begraafplaats zichzelf rondleiden over deze ‘elite’ begraafplaats en kennismaken met ongeveer honderd personen. Hoogleraren, fabrikanten, burgemeesters en kunstenaars die de glorie van Leiden in de 19e en 20e eeuw voor een groot deel bepaald hebben. 

Het eerste exemplaar van het boek wordt op vrijdag 5 april in de Raadszaal van het stadhuis Leiden, na een lezing voor genodigden, aan burgemeester Henri Lenferink overhandigd. Op zondag 7 april is er om 14.30 uur een openbare lezing in de aula van de begraafplaats Groenesteeg.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×