Foto’s: J.P.Kranenburg.

Louis van Gaal reikt eerste kaart uit aan Morskring

Gistermiddag reikte Bondscoach Louis van Gaal de eerste kaart uit in het scholierenamateurvoetbal aan de Morskring en gaf daarmee het startsein voor het nieuwe schoolvoetbalseizoen. De uitreiking is de landelijke kick-of van het AH Schoolvoetbal, waarbij meer dan 200.000 scholieren van ruim 5000 basisscholen in 500 voorrondes tegen elkaar strijden, waarvan op 12 juni de winnaars tijdens de landelijke finaledag in Zeist uitkomen. Naast de spannende wedstrijden is het vooral belangrijk, dat leerlingen van basisscholen lekker en gezond bewegen. Presentator Soufiane Touzani, bondscoach Van Gaal en directeur amateurvoetbal Anton Binnenmars lichtten het programma en de doelstelling toe. Het tournooi, dat daarna volgde, werd gewonnen door de Morskring, met op de tweede plaats de Singel, op de derde Apollo1 en op de vierde plaats de Dukdalf.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×