GroenLinks wil scholen gemengder met twee aparte inschrijflijsten

Hoogopgeleide ouders zijn zeer goed in staat hun kinderen op de gewenste school te krijgen. En dat leidt volgens Stéphanie Bakker (GroenLinks) tot ‘gesegregeerde scholen’- scholen met alleen kansrijke of alleen kansarme kinderen. ‘Je zou willen dat die kinderen samen naar school gaan.’ Daarom pleit GroenLinks voor twee inschrijflijsten om zo de school een betere afspiegeling van de samenleving te laten zijn; één lijst voor kansarme en een voor kansrijke kinderen. ‘Populaire scholen hebben nu al meer aanmeldingen dan plekken en is de selectie van kinderen ontransparant. Nu is dat bijvoorbeeld het aantal jaren dat ouders zijn ingeschreven – dat mag volgend jaar niet meer voor het derde jaar. De vraag is welke criteria scholen wél gaan hanteren.’ Nu, weet Bakker, gebeurt die selectie ook op basis van het opleidingsniveau van de ouders. Ze wilde niet zeggen welke scholen dat in Leiden doen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×