26e editie Humanities Career Event op donderdag 11 april

Komende donderdag (11 april) vindt vanaf 10.00u het Humanities Career Event plaats. Poppy Savenije (voorzitter van de organisatie) vertelde afgelopen maandag in Stud071 over het aankomende evenement.

“Het Humanities Career Event is al zesentwintig jaar lang hét arbeidsmarktcongres van de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden. Het is een mooie, informele manier om bedrijven te leren kennen, je te oriënteren op de arbeidsmarkt en je vaardigheden te trainen bij verschillende workshops,” vertelde Savenije.

Audiofragment: In Stud071 vertelde Poppy Savenije over het Humanities Career Event, komende donderdag (11 april) in Leiden.

Het evenement is vooral bedoeld voor studenten Geesteswetenschappen die zich willen oriënteren op de arbeidsmarkt. “Maar ook studenten van andere faculteiten zijn welkom, evenals mensen die al afgestudeerd zijn. We hebben zelfs al aanmeldingen vanuit Amsterdam”, zei Savenije. 

De dag wordt om 10.00u geopend met een paneldiscussie over de situatie op de arbeidsmarkt. Tijdens de discussie wordt van verschillende kanten ingegaan op de kansen van starters op de arbeidsmarkt. Savenije: “Alexander Pechtold (D66) zal de visie vanuit de politiek geven: Wat doet de politiek voor de starter? Ook zijn er een alumnus, een loopbaanadviseur en een potentiële werkgever om hun visie te geven.”

Deelnemers kunnen hun CV laten checken en diverse workshops volgen. Deze worden gegeven door onder andere de Kamer van Koophandel, de Volkskrant en de Maxwell Group. “Aan het einde van de dag is er nog een netwerkborrel. Daar kun je op informele wijze met vertegenwoordigers van bedrijven spreken en de dag evalueren.” 

Er zijn nog plekken beschikbaar, al dan niet voor een dagdeel. Ook aanmelden op de dag zelf is nog mogelijk. Savenije raadt iedereen aan in ieder geval op tijd te komen, mede vanwege de workshops. Daarvoor geldt een kaartensysteem: Vol is vol. 

Meer informatie over het Humanities Career Event is te vinden op de website. Daar kun je ook jezelf aanmelden. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×