Politie verijdelt overval

Vermoedelijk heeft de politie afgelopen weekend een overval verijdeld. In de nacht van zaterdag op zondag rond 00.30 uur, roken agenten onraad toen ze een auto met daarin vier mannen bij een tankstation aan de Lammenschansweg zagen staan. Ze controleerden de wagen en het viertal en vonden onder andere een breekijzer en verschillende handschoenen. Daarop hielden ze het viertal aan voor het vervoeren van inbrekerswerktuigen. Tijdens de fouillering werd bij één van hen een vuurwapen aangetroffen. In de auto vond de politie nog een vuurwapen en twee ijshockeymaskers. Vanwege het aantreffen van de wapens, de maskers en de handschoenen vermoedt de politie dat de vier mogelik een gewapende overval voorbereidden. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de vuurwapens niet van echt te onderscheiden imitatiewapens zijn. De vier mannen zitten vast en worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het gaat om een Leidenaar van 18, twee Rotterdammers van 20 en 22 en een 22-jarige man uit Amsterdam.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×