Litouwers met inbrekerswerktuigen aangehouden

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie twee Litouwers aangehouden omdat ze inbrekerswerktuigen bij zich hadden. Agenten zagen één van de mannen rond 02.50 uur vanaf de Geversstraat een pleintje met garageboxen oprijden. Ze reden hem achterna en zagen even later twee mannen uit een donker hoekje komen. Op het pleintje stond ook een fiets, met in de zijtassen navigatieapparatuur die normaalgesproken in auto’s ingebouwd is. In het hoekje waaruit de mannen vandaan gekomen waren, vonden de agenten bovendien schroevendraaiers en nog een navigatiesysteem. Hierop werden de Litouwers opgepakt. De politie onderzoekt of de navigatiesystemen van diefstal afkomstig zijn. De agenten troffen braakschade aan bij een auto op het pleintje en bij een deur. Onderzocht wordt of de Litouwers daarvoor verantwoordelijk zijn.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×