(Foto: ProRail)

Proef digitale beeldschermen op Leiden CS

Op station Leiden Centraal komen dit jaar digitale beeldschermen op de perrons te hangen. Op de schermen is elke zes minuten een tv-uitzending te zien. Ook worden de uitzendingen zes keer per week vernieuwd en bestaan uit drie blokken: Cultuur, aankondigingen over werkzaamheden en mogelijkheden voor adverteerders. De proef duurt drie jaar en ook andere grote stations zoals Amsterdam, Utrecht en Rotterdam CS doen mee.

RailTV, zoals het gaat heten, is een onderdeel van het programma “Prettig Wachten” van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Dit programma heeft onder andere als doel: Het wachten op perrons aangenamer te maken voor reizigers. Comfortabele wachtplekken, betere toiletvoorzieningen en bestaande wachtruimtes verwarmen zijn de andere oplossingen die ervoor moeten zorgen dat reizen met de trein de meest aantrekkelijke vervoersvorm van Nederland wordt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×