Vlinders lokken naar stadscentrum

Tijdens het Groene IDeeCafé in Scheltema op 15 april zal Anne Marie van Dam vertellen over haar plan om vlinders naar het centrum van de stad te lokken. De bedoeling is om met vlindervriendelijke planten routes aan te leggen naar de Burcht, waarbij boomspiegels en plantsoenen als vlinderrestaurants en –kraamkamers zullen dienen. Van Dam won een prijs met haar idee voor aanvliegroutes van vlinders naar de Burcht, in 2010, het jaar van de Biodiversiteit. Als beloning hiervoor mag zij haar idee tot uitvoer brengen. Op 27 april vindt de manifestatie ‘Leiden gaat Vlinderen’ plaats; een hele dag op de Burcht met activiteiten, kraampjes en veel wetenswaardigheden over vlinders. Meer info: www.ideewinkel.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×