Fietspad door 'Ons Buiten' weer ter discussie

Komt er nu wel of geen fietspad door het volkstuinencomplex ‘Ons Buiten’ in Leiden Noord. Die vraag wordt weer actueel nu verschillende partijen aansturen op een heroverweging. In 2010 besloot de Leidse gemeenteraad met slechts 1 stem verschil om zo’n fietspad naar de Slaaghwijk aan te leggen. Inmiddels is de PvdA, één van de voorstanders uit 2010, van mening veranderd. De SP heeft gevraagd de discussie te heropenen en het is dus zeer de vraag of er nog steeds een meerderheid is voor het plan, waar de volkstuinders zelf in elk geval niets meer voor voelen.

Audiofragment: Secretaris Alexandra Schoenmaker van Ons Buiten en SP-raadslid Julian van der Kraats hopen dat de gemeenteraad terugkomt op de aanleg van het omstreden fietspad.

VVD-wethouder Pieter van Woensel hoopt dat de Leidse raad bij het genomen besluit blijft. Veel voorbereidende werkzaamheden zijn al uitgevoerd en dus zijn ook die kosten al gemaakt. Als het fietspad alsnog wordt afgeschoten, loopt Leiden allerlei subsidies mis en moet de stad die kosten afschrijven. Om hoeveel geld dat gaat laat Van woensel momenteel uitrekenen, maar het zou gaan om serieuze bedragen.

Audiofragment: De Pvda-fractie is inmiddels van gedachte veranderd en wil het fietspad niet meer.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×