Wandelen door de weilanden op zoek naar nestvlieders

Natuurliefhebbers kunnen op zondagochtend 5 mei een wandeling maken door de weilanden, op zoek naar nestvlieders. Broedende weidevogels en hun jongen kunnen gemakkelijk het slachtoffer worden van maaimachines. Om zoveel mogelijk schade aan de weidevogelstand te voorkomen, markeren boeren en vrijwilligers in het voorjaar de nesten. De weidevogelgroep nodigt belangstellenden uit om kennis te maken met het fenomeen weidevogelbeheer. Tijdens een wandeling van 5 tot 6 km door de weilanden rond zoeterwoude, kunnen de deelnemers mogelijk kuikens zien die hun nest net verlaten hebben. De wandeling wordt begeleid door deskundige vrijwilligers van de Weidevogelgroep Zoeterwoude en begint om 08.00 uur bij Kaasboerderij de Jong aan Westeindseweg 7c. De tocht eindigt hier om 10.00 uur met koffie en een broodje kaas. Aanmelden kan via wvdgeest@gmail.com. Deelname kost €3 per persoon. Tijdens de wandeling worden er verschillende klaphekken en loopplanken gepasseerd.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×