Lezing Els Kloek bij Kooyker

Op zondag 21 april om 14.00 uur geeft Els Kloek bij boekhandel Selexyz Kooyker aan de Breestraat een lezing over haar boek ‘1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis’. De schrijfster heeft zich tien jaar lang samen met een grote groep deskundigen verdiept in de levens van 1001 beroemde, beruchte, opmerkelijke, geliefde, slechte en invloedrijke vrouwen, die een opmerkelijke rol gespeeld hebben in het verleden van Nederland. Lezers van het boek komen onder andere meer te weten over Trijntje Keever, Marie du Moulin, Judith Leyster, Maria Gartman en Trix Terwindt. Els Kloek (verbonden aan het Huygens ING) noemt zich `onderneemster in geschiedenis’. Met haar team heeft zij het Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland tot stand gebracht. Ze stond aan de wieg van tijdschriften, tentoonstellingen, boekenreeksen, stichtingen, websites en schreef het veelgeroemde Vrouw des huizes – een cultuurgeschiedenis van de Hollandse huisvrouw. De lezing is gratis toegankelijk. Aanmelden kan via klantenservice.kooyker@selexyz.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×