Er komt geen experimenteerzone op de Breestraat. Althans niet op 25 mei. (Afbeelding: Stadslab Leiden).

Breestraat niet busvrij op 25 mei

Op zaterdag 25 mei denderen er gewoon ruim 700 bussen door de Breestraat. Dat heeft de gemeente besloten na overleg met onder meer Arriva. De Stadslab-werkgroep Breestraat2022 op die dag laten zien hoe de Breestraat er uit zou kunnen zien als er geen bussen rijden. Onder meer door kunstwerken en terrassen op straat neer te zetten. De gemeente heeft nu laten weten geen mogelijkheden te zien om al die bussen op een zaterdag via alternatieve routes te laten rijden.

Ronald van der Steen van Breestraat2022 reageert teleurgesteld: “We zijn nog wel in gesprek over een alternatieve datum, maar dat wordt waarschijnlijk dus geen zaterdag. We kijken nu of het tijdens de Lakenfeesten kan.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×