Van links naar rechts: Richard en Monique van Dijk en Nancy Haanappel en Jennifer Blogg van het Ronald McDonaldhuis. (Foto: PR).

Aardbeienkwekerijen doneren aan Ronald McDonaldhuis

Vrijwilligers en gasten van het Ronald McDonaldhuis en de Ronald McDonaldhuiskamer in het LUMC zijn vandaag blij verrast met acht kilo aardbeien. Het rode fruit werd aangeboden door Richard en Monique van Dijk die samen eigenaar zijn van aardbeikwekerij ‘De Hoogse Wetering’ in Pijnacker. De kwekers van aardbeien slaan met deze actie twee vliegen in een klap. Ten eerste wordt op deze manier de aardbei gepromoot, daarnaast is er meer aandacht voor de Ronald McDonaldhuizen.

Sinds vorig jaar zetten de kwekerijen zich in voor de promotie van de aardbei. De hele dag waren er acties die in het teken stonden de seizoensopening van de zomerkoninkjes. De promotie van dit jaar is in de vorm van een seizoen lang geld inzamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Het aantal deelnemende kwekerijen is gestegen van 25 naar 250.

In deze Ronald McDonaldhuizen verblijven ouders, broertjes en zusjes van zieke kinderen die in het ziekenhuis liggen. De Ronald McDonaldhuizen bevinden zich op loopafstand van die ziekenhuizen. Ze zijn volledig afhankelijk van giften en donaties.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×