De scholen kregen vandaag allemaal politiebeveiliging. (Foto's: Emile van Aelst en Ivo van Spronsen).

Ook FBI zoekt mee naar dader dreigement

Leiden krijgt internationale hulp bij de zoektocht naar de onbekende die op internetforum 4chan.org het dreigement plaatste om vandaag een bloedbad aan te richten op een school in Leiden. Het dreigement werd dit weekend ontdekt door de politie van de Zwitserse hoofdstad Zürich die contact opnam met hun Nederlandse collega’s.

Volgens burgemeester Lenferink is er gisteren koortsachtig gezocht naar de dader. Daarbij werkte niet alleen de Nederlandse en Zwitserse politie samen, maar werd ook de FBI ingeschakeld. Toen de dader gisteravond nog niet gevonden werd, nam Lenferink het besluit om alle middelbare scholen vandaag te sluiten. “We kwamen er niet achter om welke school het zou gaan en dan kan je geen risico nemen”, aldus de burgemeester. Door de sluiting zitten vele duizenden leerlingen vandaag thuis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×