Zuidhoven geopend door Alexander Pechtold

Na ruim tien jaar renoveren en verbouwen werd Zuidhoven afgelopen donderdag feestelijk geopend. De kantine van voetbalclub Boshuizen zat vol met bewoners van de vernieuwde sociale huurwoningen. Alexander Pechtold, fractievoorzitter van D66, was aanwezig bij de opening. Tijdens de start van de bouw was hij wethouder in Leiden.

Audiofragment: Interview met Alexander Pechtold over opening van Zuidhoven.

De Boshuizerkade is helemaal vernieuwd. Vorig jaar kreeg de voetbalvereniging FC Boshuizen een nieuw clubhuis en werd het winkelcentrum opgeknapt. Nu zijn ook de nieuwe flats af. Er zijn twee nieuwe appartementencomplexen gebouwd en oude appartementen zijn opgeknapt. In de flats zijn er nu voorzieningen voor ouderen. De ingangen zijn verbreed en er zijn liften geplaatst. Aan de buitenkant van de gebouwen hangen grote muurfoto’s.

Jaren geleden kwam het initiatief om de wijk te vernieuwen van de bewoners zelf. De huizen waren er destijds slecht aan toe. De wijk was dringend aan vernieuwing toe. Volgens oud-wethouder Pechtold duurde het erg lang voordat de gemeente actie kon ondernemen. Het resultaat is volgens Pechtold prachtig.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×