Politiebewaking blijft bij Leidse scholen

De politie blijft de 20 Leidse scholen bewaken totdat duidelijk is dat de dreiging is weggenomen. Volgens burgemeester Lenferink is de situatie sinds gisteren niet noemenswaardig veranderd, omdat de dader van het dreigement nog niet is opgespoord. Een onbekende plaatste afgelopen weekeinde op een internetforum de mededeling dat hij zijn leraar Nederlands zou doodschieten en ook zoveel mogelijk leerlingen. Het bericht is via een computer in Costa Rica geplaatst, maar dat zou technisch gezien ook vanuit Nederland gedaan kunnen zijn. Bijvoorbeeld door van hieruit in te loggen op een pc in het Midden-Amerikaanse land. Om daarachter te komen is medewerking nodig van de autoriteiten daar.

De zondag aangehouden oud-leerling van de British School in Voorschoten is vrijgelaten. Hij is ook geen verdachte meer.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×