Minister Bussemaker bezocht vandaag het Bonaventuracollege aan de Mariënpoelstraat in Leiden. Ze ontving hier het onderwijsverslag van de inspectie, maar er was gelukkig ook ruimte voor een foto. (foto: Willem de Gelder)

Minister van Onderwijs ontvangt onderwijsverslag in Leiden

Minister Bussemaker van Onderwijs ontving vanochtend het Onderwijsverslag 2011/2012 van de Onderwijsinspectie. Voor de gebeurtenis was een bijzondere plaats uitgekozen: het Bonaventuracollege aan de Mariënpoelstraat in Leiden. Deze school is de laatste jaren opgeklommen van een zwakke school naar één van de beste scholen in Nederland. In het sfeervolle muzieklokaal spraken inspecteur-generaal van de Onderwijsinspectie Annette Roeters en Minister Bussemaker de aanwezigen toe. Ook wethouder Frank de Wit van onderwijs kwam aan het woord. Hij zei blij te zijn dat Leiden – een echte onderwijsstad – was uitgekozen voor het evenement. Uit het verslag bleek dat vooral het onderwijs voor excellente leerlingen sterk verbeterd kan worden en daarbij kan Leiden een belangrijke rol spelen. Het onderwijs in Leiden kwam deze week veel in het nieuws door de dreiging van de schietpartij. De situatie was vandaag dusdanig onder controle dat de minister toch kwam. 

Geluidsfragment: Willem de Gelder was bij de presentatie van het onderwijsverslag, hij sprak met wethouder De Wit en Marlies Otten, de directrice van het Bonaventuracollege.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×