Civil Society Club Oegstgeest: 'Geef geen subsidie aan Dorpslab'

De Civil Society Club in Oegstgeest was ‘verbaasd’ toen bekend werd dat Dorpslab, ook in Oegstgeest, anderhalve ton subsidie krijgt voor werk dat zij al anderhalf jaar zonder één cent verrichten. De Club, opgericht om mensen die duurzame bijdrage willen leveren aan de samenleving zichtbaar te maken, te ondersteunen en met elkaar in verbinding te brengen, pleit dan ook om de subsidie aan Dorpslab, opgericht met hetzelfde doel, uit te stellen. Voorzitter Milou Martinot denkt dat subsidie zelfs de mogelijkheden van Dorpslab beperken. ‘Wat als de subsidie op is? Wat gebeurt er dan met een project? Zonder subsidie is duurzamer – je verankert intitiatieven zonder subsidie wel in de samenleving. Wij willen een nieuwe, complementaire relatie tussen burgers en overheid.’ Donderdag 25 april gaat de kogel door de Oegstgeester gemeenteraad; dan wordt besloten om de subsidie aan Dorpslab definitief toe te kennen. Of niet, hoopt Martinot. 

Audiofragment: Milou Martinot legt uit waarom de Civil Society Club tegen subsidie voor het Dorpslab is

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×