De politie heeft vanmiddag een kraakpand aan de Van der Werffstraat voor de tweede keer ontruimd. Om binnen te komen werd een flink gat in de voordeur gezaagd. (Foto: Chris de Waard).

Pand Van der Werffstraat opnieuw ontruimd

De politie heeft vanmiddag een kraakpand aan de Van der Werffstraat voor de tweede keer in een week tijd ontruimd. Daarbij werd een kraker aangehouden. Vorige week viel een politiemacht de gekraakte appartementen ook al binnen om ze te ontruimen. Volgens de politie was er sprake van huisvredebreuk, omdat een ruimte nog in gebruik zou zijn bij eigenaar Wilms Floet van de gelijknamige sportzaak die naast de gekraakte etages is gevestigd.

Audiofragment: Een leegstaand pand in de Van der Werffstraat is vanmiddag voor de tweede keer ontruimd.

De krakers ontkennen dat het pand in gebruik was. “Een maand geleden is het pand gekraakt, toen zei de politie dat het in orde was. Vorige week kwamen ze ineens met het verhaal van huisvredebreuk”, aldus Lotte die vandaag als woordvoerder van de krakers optreedt. De advocaat van de krakers is op dit moment bezig met het aanspannen van een kort geding tegen wat de krakers een ‘illegale ontruiming’ noemen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×