De omgeving van de Leidse hogeschool werd vanmiddag uren afgezet. (Foto: Emile van Aelst)

Politie: geen bom bij Hogeschool

De bommelding vanmiddag op de Hogeschool Leiden was vals. De hogeschool werd omstreeks 14.45 volledig omtruimd vanwege de bommelding. Eind van de middag is de school weer opengegaan voor leerlingen. Het is nog onbekend wie er achter de valse melding zit.

De bommelding kwam om half 3 ’s middags binnen bij de balie van de hogeschool. “De receptioniste heeft na overleg met het college meteen de politie gebeld”, vertelt Hans Stupers, woordvoerder van de hogeschool. “Die namen de dreiging serieus en besloten het pand te ontruimen. Dat hebben we toen gedaan.”

Een deel van de leerlingen werd opgevangen bij Holiday Inn. De meesten hebben inmiddels de spullen die nog in de school lagen weer op kunnen halen. Anderen zullen moeten wachten tot na de troonswisseling. Sommige leerlingen zaten middenin een tentamen tijdens de melding. Anderen wilden nog voor de vakantie even wat inleveren, maar mochten de school niet in.

Na de bijzondere week met de dreigementen op internetforum 4chan, werd er met enige paniek gereageerd op de melding. “Ik kan niet zeggen of de dreigingen met elkaar te maken hadden, dat is aan de politie”, zegt Stupers. “Voor de leerlingen was het wel extra intimiderend na de eerdere dreigementen. Voor hen was dit erg vervelend.”

Audiofragment: Roel van Niekerk sprak met Hans Stupers, woorvoerder van Hogeschool Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×