Alleen al het feit dat bij de ontruimingen steeds veel politie-inzet nodig is, wijst er volgens VVD en CDA op dat er sprake is van een ernstige verstoring van de openbare orde. (Foto: Chris de Waard).

VVD en CDA voor keiharde aanpak Leidse krakers

De VVD en het CDA in Leiden willen dat burgemeester Lenferink de groep ‘seriële krakers’ die in Leiden actief is, keihard gaat aanpakken. Namens de twee fracties vragen de raadsleden Zevenbergen (VVD) en Van Sandick (CDA) aan de burgemeester en de Officier van Justitie om de krakers een gebiedsverbod voor de hele stad op te leggen. Dat kan volgens de twee partijen op basis van wet Maatregelen Bestrijding Voetbalvandalisme en Ernstige Overlast (Voetbalwet) nu de groep krakers herhaaldelijk voor ernstige verstoring van de openbare orde zorgt. Ook pleiten VVD en CDA voor een groepsverbod voor kraakgroep ‘The Couch’.

Audiofragment: VVD-raadslid Frederik Zevenbergen wil de krakers het liefst de stad uit laten zetten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×