Advocaat: dreiger zette eerste bericht niet zelf online

De Leidse dreiger Janoek V. heeft het eerste bericht niet zelf geplaatst. Dit zegt zijn advocaat. De 18-jarige V. verbleef in Costa Rica in een jeugdherberg en kwam daar in contact met een Amerikaan. Deze zou het eerste bericht op 4chan hebben geplaatst. Hij reageerde vervolgens zelf op het bericht, maar distantieerde zich niet. Hij borduurde voort op het dreigement. Of de beweringen van de advocaat kloppen, zal mogelijk blijken na onderzoek. Janoek V. heeft spijt van zijn actie en had pas laat door wat de gevolgen waren van de post. Toen hij dit door had, meldde hij zich bij de Nederlandse ambassade. Hij kwam vrijdag vrijwillig naar Nederland en werd zaterdag opgepakt. Vandaag werd hij onder voorwaarden vrijgelaten, maar hij zal later voor de rechter verschijnen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×