Prins Constantijn overhandigde gisteren de prijzen aan de jonge Leidse violist. (Foto: PR).

Tweede prijs voor Leidse violist (18) op Oskar Back Vioolconcours

Gisteren heeft de Leidse violist Shin Sihan de tweede prijs gewonnen op het prestigieuze vioolconcours Oskar Back. Ook kreeg hij de NTR publieksprijs. De 18-jarige Sihan ontving de prijzen uit handen van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden en werd door de jury geroemd om zijn nu al volwassen spel en virtuositeit.

Shin Sihan is met zijn achttien jaar de jongste deelnemer van Het Nederlandse Vioolconcours Oskar Back 2013. De jury, bestaande uit vooraanstaande violisten uit binnen- en buitenland, prees hem vanwege zijn flair en virtuositeit. De violist krijgt een geldbedrag van € 7000,- en geeft op woensdag 8 mei een gratis toegankelijk lunchconcert in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. De NTR Publieksprijs bestaat uit een mediakit ter promotie van zijn vioolcarrière.

Shin Sihan (1994) was bijna zes jaar toen hem de beginselen van het vioolspel werd bij gebracht op de muziekschool van Leiden. Daarna kwam hij onder de hoede van Coosje Wijzenbeek aan de afdeling voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Nu studeert hij bij Vera Beths aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Zijn volledige biografie staat op vioolconcoursen.nl.

Het Nederlandse Vioolconcours Oskar Back
Het Nederlandse Vioolconcours Oskar Back is een prestigieus vioolconcours voor toptalent: de finalisten hebben het allerhoogste niveau van vioolspelen in Nederland. Violisten van 17 jaar tot en met 26 jaar kunnen meedoen. Shin Sihan speelde de finale op zondag 28 april in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Ed Spanjaard begeleidde hem in het Vioolconcert van Korngold.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×