De laatste hand wordt gelegd aan de bijzondere tentoonstelling, foto: PR.

Exclusieve tentoonstelling van ‘Liefkes Collectie’ bij Volkenkunde

In Rijksmuseum Volkenkunde wordt hard gewerkt aan de komende, tijdelijke tentoonstelling van de ‘Liefkes Collectie’. Verzamelaar Frits Liefkes bouwde een enorme collectie Indonesische kunstvoorwerpen op, die vanaf 9 mei twee en een halve maand te bewonderen is door het publiek. Liefkes was conservator Rijksmuseum Amsterdam en zijn partner, antiquair, wijlen Cor Weegenaar hadden een passie voor schoonheid en diep respect voor verfijnd vakmanschap. De oudste voorwerpen dateren uit de periode van de 10e tot de 14e eeuw, de tijd van de Hindoe-Javaanse rijken. De tentoonstelling wordt rond verschillende thema’s opgebouwd.

Meer info: www.volkenkunde.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×