Luister Cultuur071 27-4 terug met studiogast Dirk van Delft

Op 27 april 2013 was directeur van Museum Boerhaave Dirk van Delft studiogast bij Cultuur071. Hij vertelde hoe hij in Rijnsburg opgroeide als zoon van een kweker. Omdat hij goed kon leren en geen vieze handen wilde, ging hij natuurkunde en later psychologie studeren. Uiteindelijk belandde hij in het onderwijs, ging voor zijn plezier schrijven en voor hij het wist, werd hij journalist bij het NRC en later chef redactie wetenschappen. Nu is hij directeur van Museum Boerhaave en hoe hij dit is geworden en wat hij nog meer doet, hoor je terug in de uitzending.

Audiofragment: Beluister Cultuur071 van zaterdag 27 april met onder andere de directeur van Museum Boerhaave Dirk van Delft als gast.

Verder is er aandacht voor de bekende Leidse slager Daan van der Zon. Zondag 28 april ontving hij uit handen van niemand minder dan Nico Dijkshoorn het eerste exemplaar van het boek ‘Ik zie u vaker dan mijn moeder’.

Het was ook Verrassend Winkelweekend en in de studio vertelde Gea van Vulpen, marktmeester, hoe de markten in Leiden reilen en zeilen. Ze vertelt over de speciale markten die zijn georganiseerd op de Hooglandse Kerkgracht en op het Pietersplein.

Verder was er aandacht voor de vaste rubrieken met cultuurtips van Diana van den Driessche, muziektips van Peter Visser en een filmtip van Govert de Kok. De presentatie was in handen van Gideon Roggeveen en Han Ruijgrok. Volgende week zaterdag van 10.00 – 12.00 uur is er weer een Cultuur071 op Sleutelstad 93.7
FM of 102.4 op de kabel of luister via de livestream op www.sleutelstad.nl. Dan is acteur Rogier van Schoonderwoerd van den Bezemer de studiogast.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×