Leidse dreiger onder voorwaarden vrij

De 18-jarige Janoek V., die vorige week via de website 4chan dreigde met een schietpartij op een Leidse school, komt vrij. Gisteren kwam de jongen vrijwillig terug naar Nederland en werd bij aankomst op Schiphol direct aangehouden. De onderzoeksrechter heeft nu besloten dat hij naar huis mag. Aan zijn invrijheidstelling zijn wel voorwaarden verbonden. Zo moet hij zijn paspoort inleveren en bij zijn ouders verblijven. Ook moet hij zich onder behandeling laten stellen van een psycholoog.

UPDATE: De 18-jarige Janoek V. blijft wel verdachte in de zaak en moet binnenkort voor de rechter verschijnen. De verdachte heeft in zijn verhoor aangegeven dat hij betrokken is geweest bij het plaatsen van het dreigbericht op internet. De intentie om het dreigement uit te voeren is er nooit geweest. “Het Openbaar Ministerie en de politie gaan er op basis van deze verklaring en andere onderzoeksresultaten vanuit dat geen sprake meer is van een dreiging richting de Leidse scholen”, meldt het OM. Het onderzoek naar deze zaak wordt wel voortgezet.  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×