ZVL door naar finale (foto: PR)

ZVL in finale om Nederlands kampioenschap

De dames van ZVL waterpolo hebben de finale om het Nederlands kampioenschap bereikt. Een buitengewoon knappe prestatie van de ploeg van Koen Plasmeijer. In Gouda werd Widex GZC Donk in het beslissende derde duel met 8-9 verslagen.

Na twee spannende wedstrijden in de best of three moesten ZVL en ZC Donk zondag uitmaken wie zich zou plaatsen voor de finaleronde. In een overvol Groenhovenbad traden beide teams voor de derde keer dit weekend tegen elkaar aan. Direct vanaf de start leek de thuisploeg er hard in te gaan en wist zodoende na de eerste periode een kleine voorsprong op te bouwen. In de tweede periode bouwde GZC Donk die zelfs uit naar 6-3. Maar vlak voor rust verkleinde ZVL de achterstand: 6-4.

In de derde periode kwam ZVL voor het eerst op voorsprong. Dankzij een ontketende Biurkn, die driemaal wist te scoren, gloorde de finale. GZC Donk wist in de laatste periode nog langszij te komen, maar het was ZVL die met nog een paar minuten te spelen andermaal de leiding nam. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.

De Leidse ploeg moet nu komend weekend opnieuw in een ‘best of three’ met Ravijn uitmaken wie zich kampioen van Nederland mag noemen. Eenmaal eerder streed ZVL om het kampioenschap, maar nooit eerder haalde de ploeg de titel. ZVL, de nummer vier in de reguliere competitie, beleeft een geweldig seizoen. Na het winnen van de Supercup werd ook de Beker gewonnen. Daarnaast kwam het team ver in de Europacup. In de kwartfinale van de LEN Trophy verloor de ploeg echter met 10-15 van Widex GZC Donk.

Ravijn uit Nijverdal is als heersend kampioen favoriet voor de titel. Maar ZVL is zeker niet kansloos. De ploeg lijkt net op tijd in vorm. Komend weekend valt de beslissing. Vrijdagavond wacht de uitwedstrijd in Nijverdal (aanvang 20.00 uur). Zaterdagavond is wedstrijd nummer twee in Leiden. Die wedstrijd wordt gespeeld in Zwembad de Zijl. Het aanvangstijdstip is op dit moment nog niet zeker: 19.30 of 20.00 uur. Als er na twee wedstrijden nog geen winnaar is, wacht zondag het beslissingsduel in Nijverdal.

Advertentie

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×