Afscheidsexpositie Martine Wansbeek-Zijbrands

Martine Wansbeek-Zijbrands, archivist bij Erfgoed Leiden en Omstreken, gaat eind deze maand met pensioen. In de afscheidsexpositie Zonder archieven geen geschiedenis toont zij persoonlijke hoogtepunten uit de vele collecties die zij heeft geïnventariseerd. Zo zijn onder meer handboeien, theaterlessen van de Leidse Schouwburg, studentenstukken en een bedankkaartje van prinses Beatrix te zien. De expositie is tot 1 juni 2013 gratis te bezichtigen in het Archiefgebouw aan Boisotkade 2A. Als oud-docent is Martine Wansbeek-Zijbrands ook een geboren verteller. Volgende week dinsdag deelt zij het verhaal achter de expositie en haar werk als archivist met belangstellenden. Om 10.00, 13.00 en 15.00 uur geeft zij een toelichting met aansluitend een persoonlijke rondleiding in het archiefdepot. Deze ruimte is normaal voor het publiek gesloten. Belangstellenden kunnen zich o.v.v. naam, aantal bezoekers en tijdstip aanmelden via m.wansbeek@erfgoedleiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×