Twee verdachten aangehouden voor straatroof in Leidse Hout

Een 17-jarige Leidenaar en een 26-jarige man uit Oegsteest zijn maandag 6 mei aangehouden op verdenking van het plegen van een gewapende straatroof in het Leidse Hout in de nacht van 19 op 20 april.

Drie meisjes werden in die nacht aangesproken door de twee verdachten. Plotseling pakte één van de verdachten een vuurwapen en bedreigde de drie. Eén van de slachtoffers werd beroofd van een mobiele telefoon. De daders gingen er vervolgens op de fiets vandoor.

Uit het politieonderzoek is gebleken dat de 17-jarige Leidenaar de slachtoffers met een nepvuurwapen heeft bedreigd en de telefoon heeft meegenomen. De 26-jarige man uit Oegstgeest wist niet dat de Leidenaar dat van plan was en heeft het nepwapen na de beroving van hem afgepakt. Het zogeheten balletjespistool is in de woning van de 26-jarige teruggevonden.

De Leidenaar wordt woensdag 8 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris. Vanwege zijn geringe aandeel in de beroving wordt de 26-jarige niet voorgeleid. Hij blijft wel verdachte.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×