131 Laatmiddeleeuwse stukken in Leidse Bibliotheca Thysiana's 'doos met fragmenten'

Studenten van de Universiteit Leiden hebben in kaften van oude boeken in de Bibliotheca Thysiana 131 laatmiddeleeuwse stukken van een Duits hof aangetroffen. De stukken kwamen na restoratie van boeken uit de kaften te voorschijn. Boekbinders gebruikten oud ‘kladmateriaal’ uit de late middeleeuwen om de kaften van boeken uit de zeventiende eeuw mee te verstevigen. Deze ‘snippers’ van het straatrumour’, zoals onderzoeker Erik Kwakkel en student Mathijs Timmermans ze noemen, geven een beeld van het dagelijks leven in de late middeleeuwen. In dit geval onder meer een vraag van de hof-penningmeester om zes gulden. De stukken kunnen in de Universiteitsbibliotheek worden bekeken. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×