PvdA-plan voor wijkteams zorg en welzijn kan rekenen op steun van D66

De PvdA wil de zorg in de wijk brengen; dichter bij de zorgvrager, beter afgestemd op de specifieke wensen van bewoners. Wijkteams moeten die zorg ‘aan de keukentafel’ inventariseren. Met deze plannen loopt de partij vooruit op de overheveling van de zorg van rijk naar gemeenten op 1 januari 2014. Volgens Esther Karsch (PvdA) is die ‘transitie’ de grootste stelselwijziging in de zorg van na de oorlog. “We krijgen minder geld om hetzelfde te doen, maar als je zorg anders aanpakt, kan dat ook. Dat hebben wij ook altijd geroepen en daarom ook als gemeente die overheveling omarmt.”

Die ‘andere aanpak’ zoekt de PvdA in wijkteams. En daar is Marc Gaulard (D66) het mee eens. “In andere steden zijn met deze wijkteams al hele goede resultaten geboekt.” Nu lopen er al twee pilots met wijkteams in Slaaghwijk en Zuid-West. Gaulard is benieuwd wat daar uit gaat komen. Het plan van de PvdA kan dan ook op steun van D66 rekenen. En dat is goed nieuws voor de PvdA, want nog deze gemeenteraad moeten nog grote ‘zorgknopen’ worden doorgehakt. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×