Diaconessenhuis doet mee aan Week van de Schildklier

Ter gelegenheid van de Week van de Schildklier, organiseert het Diaconessenhuis op donderdag 23 mei verschillende activiteiten. In de centrale hal staat tussen 14.00 en 16.30 uur een informatiestand van Schildklier Organisaties Nederland (SON). Leden van de afdeling Zuid-Holland kunnen de bezoekers meer over SON vertellen. Ook verstrekken zij informatie over schildklieraandoeningen. In de avond is er een informatiebijeenkomst over het thema van dit jaar: Schildklier en Sporten. Ook bij een succesvol behandelde schildklierziekte kan het nemen van voldoende lichaamsbeweging moeilijk zijn. De schildklierziekte kan zelf veel energie hebben gekost waardoor de conditie minder goed is. Daarnaast kunnen schildklierremmende medicijnen bijwerkingen hebben. Ook blijkt dat het bij mensen die tabletten slikken van schildklierhormoon, soms moeilijk is een goede dosis te vinden die in alle organen zorgt voor voldoende werking van het schildklierhormoon. Simon Kok, internist-endocrinoloog vertelt wat het effect is van de schildklier op het lichaam. Sportarts Maarten Verschure gaat dieper in op sporten met een schildklieraandoening.

Ook een ervaringsdeskundige, fanatiek sportster, deelt haar ervaringen met sporten. Verder is massagetherapeut Ellen Straver aanwezig. Zij kent als geen ander de uitdagingen van een schildklieraandoening en geeft gratis stoelmassages. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen. Deze gratis bijeenkomst voor mensen met een schildklieraandoening en geïnteresseerden vindt plaats in het Auditorium van het Diaconessenhuis. Het programma start om 19.30 en eindigt om 21.30 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via snzuidholland@hotmail.com. Meer informatie over de Week van de Schildklier staat op www.weekvandeschildklier.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×